Кристално чиста вода

За вас и вашето семејство секој ден!

Аква Бренд е македонска фирма која се занимава со промовирање и продажба на филтри за прочистување на вода во домот и во индустријата.

Контакт

Филтри за вода

дел од секојдневниот живот

Филтрите за вода станаа дел од секојдневниот живот затоа што загадувањето (тврда вода, скала, хемиско загадување, стари цевки, загадени реки) е сè поприсутно и нема тенденција да се намалува. Пиењето вода е голем проблем, кој полека, но сигурно го чувствуваат сите во светот.

Ниту една клетка на човечкото тело не би била жива, ниту би можела да функционира без вода. Затоа, функцијата на органите не би била можна без вода.Помеѓу 50 и 60 проценти од вкупната телесна тежина оди на вода, а кршењето на тој процент е здравствен проблем на кој морално сериозно да му се пристапи.

Ако го знаеме тоа, разбираме дека водата е многу важна за размена на хранливи материи, како и за респираторната функција при регулирање на столицата, контрола на телесната температура итн.

Отстрануваат 99,9% од загадувачи, непријатен мирис и вкус.

Домашните филтри за вода со мембрана за обратна осмоза, кои најчесто се позиционираат во мијалникот една деценија, се најпрактичните, како и најевтините видови на прочистување на водата за пиење и готвење. Обратната осмоза не е единствената, но таа е најдобрата технологија за оваа намена. Набавката на филтри за вода RO ја елиминира потребата за купување и носење флаширана вода, ги намалува трошоците и системот многу брзо плаќа за себе.

Како резултат на користење на реверзна осмоза во вашата куќа, добивате вода прочистена од практично сите нечистотии, заситена со корисни минерали, а вкупните трошоци се многу пониски (до 10 пати) од купувањето вода во флаширана вода.

АкваФилтер

Реверзна осмоза 5-6 степен систем за дома.АкваФилтер е универзален уред за прочистување на водата наменет за сите видови влезна вода (бунар, рурална или урбана).

Погоден е за разни модификации, така што на неа може да се додаде пумпа, магнет, јонизатор, минкирализатор, УВ стерилизатор. Може да се поврзе со други уреди како што се машини за кафе, фрижидери, производители на мраз, итн..

Има систем од 5 филтри, 3 предфилтри Седимент филтер 20 микрометри, притиснат активиран јаглерод и седимент филтер 5 микрони, главен нанофилтер со дијаметар на дупка од 0,0001 микрони со кој овој уред е во состојба да ги отстрани сите честички поголеми од тој дијаметар (органска материја, арсен , Азбест, олово, кадмиум, жива, железо, варовник, итн.).

Стандардната верзија на уредот исто така има филтер за пост, односно контролен филтер чиј состав е ситно активиран јаглен во прав и минерализатор составен од Доломит за дозирање минерали.Протокот е 75-100 литри чиста вода за еден ден. Монтирано под мијалникот зафаќа половина од стандардната големина на мијалникот или ширина 30 см. Уредот е инсталиран многу лесно и брзо, услугата вклучува замена на пред-филтрите и пост филтерот на секои 12 месеци и Мембрана на секои 2-3 години.

Механички филтри

Механичката филтрација на вода е еден од основните видови на филтрација на вода.

Без разлика дали е независен или единствен вид на филтрација или е дел од поголем систем за третман на вода, механичките филтри за вода се сегмент без кој не може да функционира третман на вода. Механичките групи на филтри за вода имаат различни големини на врски и стапки на филтрација со рачно или автоматско, самочистење. Со такви карактеристики, овие механички филтри можат да се инсталираат и применуваат во скоро сите ситуации.

Во домаќинствата, овие филтри се најпогодни за филтрирање на вода за да се заштитат вентилите, славините, бојлерите, машините за перење и инсталациите.Постојат голем број на механички пред филтри кои претежно се наменети за погруба филтрација (муљ, песок, ситни камчиња, листови и сета површинска механичка нечистотија особено онаа која се појавува во чешмите после некоја хаварија). Истите можат да бидат со разни големини и капацитет.

Влошките можат да бидат од различен материјал и со различен отвор. Има поединечни механички предфилтри и комбинирани и во линија поставени филтри. Еден од повеќе препорачливите линии се механички претфилтер со влошка што се пере и филтер со полифосват за омекнување на тврдината на водата. Се монтира на влез и ги штити цевките и целата инсталација и греачи во домаќинствата.

Индустриски филтер

Филтри за расадници и индустрија.Ако ви треба голема количина вода за пиење од 500 до 3 000 литри на ден, изберете еден од професионалните уреди.

Уреди содржат пред-филтри со голема големина од 20 инчи, првиот е секогаш седимент пред-филтер 20 микрони, вториот е притиснат блок од јаглен и трет талог 5 микрони. Уредите имаат пумпа и процесор кој контролира испирање на нано филтерот за вода.

Уредите се погодни за модификации и можат да се монтираат на разни додатоци како што се магнети, јонизатори, минерализатори и УВ стерилизатори. Тие можат да бидат поврзани со машини за кафе, машини за мраз, фрижидери.

Тие можат да обезбедат повеќе од 4 славини за издавање, така што се погодни за кафулиња, ресторани, пекари, спортски центри, големи колективи како и за подготовка на вода во системи за деминирање на вода. Инсталирањето се изведува на простор од 1mX1m.

Диспанзер за ладна и топла вода

  • Првиот филтер е 12 инч седиментен микронски филтер за одстранување на механички нечистотии.
  • Вториот филтер е ГАК јагленски филтер за одстранување на хлор, непријатни мириси и микроорганизми од водата.
  • Третиот филтер е Блок јагленски филтер со слична функција како вториот.
  • Главниот филтер е Мембрана со реверзна осмоза, моја одстранува сите метали и нечистотии од водата што се поминати низ претходните филтри. Нејзина филтрација е со 0,0001 микрон.
  • Петиот филтер е проточен кој и додава на водата минерали, направен од кокосови љушпи и активен јаглен.

Постојат 2 резервоари, 1 за ладна вода 2,7 литри и еден за топла вода 1 литар.Максимална количина на филтрирана вода е 100 литри вода на ден.Одржување:Годишно одржување и сервис на сите филтри - 5 000 ден.Гаранција на уредот е 2 години, доколку се сервисира редовно преку нашата фирма.

Цена и начин на плаќање:
Цената на еден Диспанзер е 70 000 ден со вклучен ДДВ и монтажа на истиот.Плаќање на фактура.Плакањето се врши по потврда на нарачка и купување на Диспанзерот со потпишување на Договор за купопродажба. Монтажата е во рок од 7-10 дена по комплетна исплатата или над 50% на уредот.

Филтрација

Сите филтри за вода Аква се поврзани со ладна вода во кујната, без разлика дали се инсталирани во мијалник, поставени на работната површина на кујната или на подот. Секој апарат мора да биде обезбеден со приклучок за водоснабдување и приклучок за отпадна вода.

Механички филтер - Ги отстранува механичките нечистотии (земја, 'рѓа од цевки, песок и сл.) Од градската мрежа, кои се исклучително штетни за здравјето и можат лесно да ги оштетат чувствителните компоненти на системот.Активен јаглен - Секој прочистувач на вода во домаќинството мора да има филтер со акционен јаглен што отстранува хлор, што е вишок во хлорирана вода и е многу штетно за здравјето на луѓето. Во филтрите за прочистување на водата, работниот век на кертриџот е максимум 12 месеци. Временскиот опсег е од 5 до 50 степени Целзиусови.

Прецизен механички филтер - Откако водата ќе помине низ првите два филтри, третиот, далеку попрецизен механички филтер ги отстранува „поситните нечистотии“ и можните остатоци од јаглерод од другите филтри.Резервна осмоза - Главната филтер-осмотска мембрана ја одделува апсолутно чистата вода што влегува во резервоарот од растворот на сите загадувачи што се истураат во сифонот.

Полирање вода - Пред да ја користите, водата од резервоарот поминува низ друг јаглероден филтер, кој е „полиран“ пред употреба.

Контакт

Адреса

Ул. Трифун Хаџи Јанев бр.7, Автокоманда, 1000 Скопје Северна Македонија

Телефон

+389 78 275 127
+389 78 352 138

Се вчитува...
Дојде до грешка. Ве молиме обидете се повторно.
Вашата порака е испратена. Ви благодариме!